Familie. sanatate. turism cu suflet

Hidrokinetoterapia

Hidrokinetoterapia reprezintă o procedură medicală balneară care utilizează principiile mișcării în apă pentru a facilita recuperarea și reabilitarea pacienților. Această formă de terapie se desfășoară într-un bazin special conceput, unde apa are un rol terapeutic și oferă o serie de beneficii pentru sistemul musculo-scheletic și pentru recuperarea funcțională a pacienților.

Prin intermediul hidrokinetoterapiei, pacienții pot beneficia de un mediu sigur și confortabil pentru exerciții și mișcări terapeutice. Apa oferă un mediu de sustentare și flotabilitate, reducând impactul asupra articulațiilor și oferind o mai mare libertate de mișcare. Aceasta permite pacienților să efectueze exerciții și mișcări care pot fi dificile sau dureroase în afara apei.

Terapeutul specializat în hidrokinetoterapie lucrează îndeaproape cu pacientul pentru a dezvolta un program personalizat de exerciții și mișcări adaptate nevoilor și condiției acestuia. În timpul ședințelor de hidrokinetoterapie, pacienții pot efectua diverse exerciții precum înot, mers în apă, stretching, flexibilitate și tonifiere musculară.

Hidrokinetoterapia are multiple beneficii, printre care se numără:

  • Reducerea durerii și inflamației: Apa caldă și mișcarea în apă ajută la relaxarea mușchilor și articulațiilor, reducând astfel durerea și inflamația.
  • Îmbunătățirea flexibilității și mobilității: Apa oferă un mediu în care pacienții pot efectua exerciții de întindere și flexibilitate, ajutând la îmbunătățirea mobilității articulare și a flexibilității musculare.
  • Stimularea circulației sanguine și limfatice: Mișcarea în apă favorizează circulația sanguină și limfatică, ajutând la drenarea fluidelor și la transportul nutrienților către țesuturi.
  • Tonifierea musculară: Exercițiile efectuate în apă implică întregul corp și contribuie la creșterea forței și tonusului muscular.
  • Reducerea stresului și relaxare: Apa și mișcarea în apă au un efect relaxant și calmant asupra pacienților, ajutând la reducerea nivelului de stres și promovând starea de bine.

Hidrokinetoterapia poate fi benefică în tratamentul și recuperarea unei game variate de afecțiuni și condiții, inclusiv afecțiuni musculo-scheletice, post-traumatice, neurologice, reumatologice și respiratorii.

Mai multe poze din baza de tratament a hotelului TISA:

Locatie baza de tratament hotel TISA:

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

TISA are contract cu CNAS

Baza de tratament a hotelului TISA are contract încheiat cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Acest lucru înseamnă că pacienții asigurați pot beneficia de tratamente balneare și terapii în cadrul bazei de tratament, având costurile acoperite de către asigurare.

Bucură-te de experientele unice oferite de
Tisa Spa Resort!

Rezervare online

Rezervare Aurora Rooms

Sari la conținut