Familie. sanatate. turism cu suflet

Pneumoterapia

Pneumoterapia cu ultrasonoaerosoli este o procedură medicală balneară care implică administrarea de aerosoli medicamentoși prin intermediul unei nebulizatoare cu ultrasunete. Această terapie este utilizată pentru tratarea afecțiunilor respiratorii și a problemelor pulmonare, având un efect benefic asupra căilor respiratorii și a funcției pulmonare.

În timpul sesiunii de pneumoterapie cu ultrasonoaerosoli, pacientul inhalează particule fine de aerosoli medicamentoși care sunt generate de dispozitivul cu ultrasunete. Aceste aerosoli conțin medicamente sau soluții saline specifice, care sunt pulverizate în particule extrem de mici. Aceste particule ajung în mod eficient în căile respiratorii inferioare, inclusiv în bronhii și alveole, pentru a trata și ameliora afecțiunile respiratorii.

Ultrasonoaerosolii au mai multe efecte terapeutice importante. Printre acestea se numără:

  • Deschiderea căilor respiratorii: aerosolii medicamentoși ajută la dilatarea bronhiilor și la relaxarea mușchilor din jurul acestora, ceea ce facilitează respirația și îmbunătățește fluxul de aer în plămâni.
  • Reducerea inflamației: medicamentele administrate prin aerosoli au proprietăți antiinflamatoare, care ajută la reducerea inflamației și edemului în căile respiratorii.
  • Fluidizarea secrețiilor: aerosolii pot ajuta la subțierea și îndepărtarea mucusului și a altor secreții acumulate în plămâni și căi respiratorii, ceea ce facilitează expectorația și curățarea căilor respiratorii.
  • Combaterea infecțiilor: în anumite cazuri, aerosolii medicamentoși pot conține și agenți antimicrobieni sau antibiotice care ajută la combaterea infecțiilor respiratorii.

Pneumoterapia cu ultrasonoaerosoli poate fi utilizată în tratamentul afecțiunilor respiratorii precum astmul bronșic, bronșita cronică, sinuzita, rinitele alergice, fibroza pulmonară, pneumonie sau alte afecțiuni pulmonare. Este important să fie efectuată sub supravegherea personalului medical specializat, care va stabili medicamentele și dozele adecvate pentru fiecare pacient în parte.

Este recomandat să discutați cu medicul dumneavoastră sau cu specialistul în balneologie pentru a afla dacă pneumoterapia cu ultrasonoaerosoli este potrivită pentru situația dumneavoastră și pentru a obține un tratament personalizat în cadrul centrului nostru de recuperare.

Mai multe poze din baza de tratament a hotelului TISA:

Locatie baza de tratament hotel TISA:

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

TISA are contract cu CNAS

Baza de tratament a hotelului TISA are contract încheiat cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Acest lucru înseamnă că pacienții asigurați pot beneficia de tratamente balneare și terapii în cadrul bazei de tratament, având costurile acoperite de către asigurare.

Bucură-te de experientele unice oferite de
Tisa Spa Resort!

Rezervare online

Rezervare Aurora Rooms

Sari la conținut