Familie. sanatate. turism cu suflet

Kinetoterapie

Kinetoterapia este o procedură medicală balneară care utilizează exercițiile și mișcarea terapeutică pentru a trata și a preveni diverse afecțiuni și probleme de sănătate. Această formă de terapie se concentrează pe dezvoltarea și îmbunătățirea funcționalității sistemului musculo-scheletic și a capacităților motorii ale pacientului.

Prin intermediul kinetoterapiei, terapeutul specializat în kinetoterapie colaborează cu pacientul pentru a elabora un program personalizat de exerciții fizice adaptate nevoilor și condiției acestuia. Exercițiile sunt concepute pentru a îmbunătăți forța, flexibilitatea, coordonarea, echilibrul și rezistența pacientului.

Terapeutul utilizează o varietate de tehnici și metode în kinetoterapie, inclusiv exerciții active și pasive, mobilizări articulare, stretching, masaj terapeutic și tehnici de relaxare. Exercițiile pot fi efectuate cu sau fără utilizarea unor aparate și echipamente speciale, în funcție de nevoile și capacitatea pacientului.

Kinetoterapia poate fi benefică în tratamentul și reabilitarea unui spectru larg de afecțiuni și condiții, inclusiv afecțiuni musculo-scheletice, post-traumatice, neurologice, respiratorii, cardiace și ale sistemului circulator. Aceasta poate fi utilizată atât în scopuri terapeutice, cât și preventive, contribuind la menținerea și îmbunătățirea sănătății generale și a calității vieții pacientului.

Prin intermediul kinetoterapiei, pacienții pot beneficia de multiple avantaje, cum ar fi:

  • Îmbunătățirea mobilității și funcționalității articulațiilor și mușchilor
  • Reducerea durerii și a inflamației
  • Îmbunătățirea posturii și a echilibrului
  • Creșterea forței și rezistenței musculare
  • Îmbunătățirea coordonării și a abilităților motorii
  • Reducerea riscului de apariție a leziunilor și a complicațiilor în timpul recuperării post-operatorii
  • Îmbunătățirea stării generale de sănătate și a calității vieții.

Kinetoterapia este o abordare terapeutică non-invazivă și sigură, iar rezultatele pot fi obținute într-un interval de timp variabil, în funcție de severitatea și specificul afecțiunii tratate, precum și de implicarea și dedicarea pacientului în respectarea programului terapeutic stabilit de terapeut. Este recomandată desfășurarea kinetoterapiei sub supravegherea și îndrumarea unui terapeut specializat.

Mai multe poze din baza de tratament a hotelului TISA:

Locatie baza de tratament hotel TISA:

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

TISA are contract cu CNAS

Baza de tratament a hotelului TISA are contract încheiat cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Acest lucru înseamnă că pacienții asigurați pot beneficia de tratamente balneare și terapii în cadrul bazei de tratament, având costurile acoperite de către asigurare.

Bucură-te de experientele unice oferite de
Tisa Spa Resort!

Rezervare online

Rezervare Aurora Rooms

Sari la conținut