Familie. sanatate. turism cu suflet

Electroterapie: ionizări

Electroterapia prin ionizare este o procedură medicală balneară ce utilizează curent electric pentru a produce ionizarea aerului din încăpere în vederea obținerii unui efect terapeutic benefic asupra sănătății. Această terapie se bazează pe principiul eliberării de ioni negativi sau pozitivi în aerul ambiental.

În timpul procedurii de electroterapie prin ionizare, un aparat special conceput generează un curent electric care trece printr-un electrod sau o serie de electrozi plasați într-o cameră sau spațiu în care pacientul se află. Curentul electric provoacă ionizarea particulelor de aer din încăpere, rezultând formarea de ioni negativi sau pozitivi.

Ionii negativi sunt considerați benefici pentru sănătatea umană, deoarece se crede că au următoarele efecte terapeutice:

  1. Îmbunătățirea calității aerului: Ionii negativi se atașează de particulele poluante și alergene din aer, cum ar fi praful, polenul sau bacteriile, ceea ce ajută la purificarea aerului și reducerea riscului de alergii sau afecțiuni respiratorii.
  2. Efect de relaxare și reducere a stresului: Se crede că ionii negativi pot stimula producția de serotonină, un neurotransmițător asociat cu starea de bine și relaxarea. Prin urmare, aceștia pot contribui la reducerea nivelului de stres și anxietate.
  3. Îmbunătățirea stării de spirit și a energiei: Ionii negativi ar putea avea un efect pozitiv asupra stării de spirit, contribuind la creșterea nivelului de energie și a atenției mentale.
  4. Stimularea sistemului imunitar: Unii cercetători sugerează că ionii negativi pot spori funcționarea sistemului imunitar, ajutând organismul să se apere mai eficient împotriva infecțiilor și a altor afecțiuni.

Procedura de electroterapie prin ionizare este în general nedureroasă și non-invazivă. Durata și frecvența tratamentului vor fi stabilite în funcție de recomandările medicului și de nevoile individuale ale pacientului. Este important să fie respectate instrucțiunile și recomandările specialiștilor pentru a obține rezultatele dorite și a evita potențialele riscuri asociate cu utilizarea necorespunzătoare a acestei terapii.

Mai multe poze din baza de tratament a hotelului TISA:

Locatie baza de tratament hotel TISA:

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

TISA are contract cu CNAS

Baza de tratament a hotelului TISA are contract încheiat cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Acest lucru înseamnă că pacienții asigurați pot beneficia de tratamente balneare și terapii în cadrul bazei de tratament, având costurile acoperite de către asigurare.

Bucură-te de experientele unice oferite de
Tisa Spa Resort!

Rezervare online

Rezervare Aurora Rooms

Sari la conținut