Familie. sanatate. turism cu suflet

Electroterapia: curenti interferentiali

Electroterapia cu curenți interferențiali este o procedură medicală balneară ce utilizează curenti electrici de frecvențe diferite pentru a trata diverse afecțiuni și a promova vindecarea. Această terapie se bazează pe principiul aplicării curenților electrici prin intermediul electrozilor plasați pe piele în zonele afectate.

Curenții interferențiali sunt generati de un aparat special conceput și pot varia în frecvență și intensitate. În timpul procedurii, electrozii sunt plasați pe piele în jurul zonei tratate și sunt conectați la aparatul de electroterapie. Acesta generează curenți interferențiali care se intersectează între ei în țesuturile corpului pacientului, având multiple efecte terapeutice.

Electroterapia cu curenți interferențiali are diverse beneficii pentru sănătatea umană. Printre acestea se numără:

  1. Reducerea durerii: Curenții interferențiali stimulează fibra nervoasă, blocând transmiterea semnalelor de durere la nivelul creierului. Astfel, această terapie poate ajuta la ameliorarea durerii cronice sau acute.
  2. Îmbunătățirea circulației sanguine: Curenții interferențiali pot stimula vasodilatația și fluxul sanguin în zona tratată. Acest lucru contribuie la îmbunătățirea oxigenării și nutriției țesuturilor, precum și la eliminarea toxinelor.
  3. Relaxarea musculară: Curenții interferențiali pot fi utilizați pentru a stimula contracțiile musculare și a relaxa mușchii tensionați. Aceasta poate fi benefică în cazul contracturilor musculare, spasmelor sau a tensiunii musculare excesive.
  4. Stimularea procesului de vindecare: Electroterapia cu curenți interferențiali poate promova vindecarea țesuturilor prin stimularea circulației sanguine și a metabolismului celular. Acest lucru poate accelera procesul de recuperare în urma leziunilor sau intervențiilor chirurgicale.

Durata și frecvența ședințelor de electroterapie cu curenți interferențiali vor fi stabilite în funcție de recomandările medicului și de nevoile fiecărui pacient în parte. Este important ca această procedură să fie efectuată sub supravegherea unui specialist calificat, care va ajusta parametrii și intensitatea curentului în funcție de toleranța și afecțiunea pacientului.

Mai multe poze din baza de tratament a hotelului TISA:

Locatie baza de tratament hotel TISA:

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

TISA are contract cu CNAS

Baza de tratament a hotelului TISA are contract încheiat cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Acest lucru înseamnă că pacienții asigurați pot beneficia de tratamente balneare și terapii în cadrul bazei de tratament, având costurile acoperite de către asigurare.

Bucură-te de experientele unice oferite de
Tisa Spa Resort!

Rezervare online

Rezervare Aurora Rooms

Sari la conținut