Familie. sanatate. turism cu suflet

Ultrasonoterapie

Ultrasonoterapia: Ultrasonoaerosoli este o procedură medicală balneară care utilizează ultrasunete pentru a trata și vindeca diverse afecțiuni ale sistemului musculo-scheletic și ale țesuturilor moi. Această terapie non-invazivă și nedureroasă se bazează pe aplicarea undelor ultrasonice cu frecvență înaltă asupra zonei afectate, pentru a obține efecte terapeutice benefice.

În timpul sesiunii de ultrasonoterapie, un dispozitiv special numit transductor emite ultrasunete către zona tratată. Aceste ultrasunete pătrund în țesuturi, generând vibrații mecanice la nivel celular. Acest proces activează microcirculația, stimulează metabolismul celular și favorizează procesele de vindecare și regenerare.

Ultrasonoterapia are mai multe efecte terapeutice importante. Printre acestea se numără:

  • Reducerea durerii: ultrasunetele ajută la calmarea nervilor și reducerea inflamației, ameliorând astfel senzația de durere.
  • Relaxarea musculară: ultrasunetele pătrund în mușchi și țesuturi, stimulând circulația sanguină și oxigenarea acestora, ceea ce duce la relaxarea musculară și reducerea tensiunii.
  • Accelerarea vindecării: ultrasunetele stimulează producția de colagen, o proteină esențială pentru regenerarea țesuturilor, astfel că procesul de vindecare a leziunilor și rănilor este accelerat.
  • Reducerea inflamației: ultrasunetele ajută la reducerea inflamației și edemului, favorizând procesul de recuperare.

Ultrasonoterapia poate fi utilizată în tratamentul unei game variate de afecțiuni, cum ar fi leziuni sportive, entorse, tendinite, bursite, contracturi musculare, fibroza, cicatrice sau alte afecțiuni ale sistemului musculo-scheletic. Este important să fie efectuată de personal medical specializat, care să stabilească parametrii corecți pentru fiecare pacient și să asigure siguranța și eficacitatea tratamentului.

Este recomandat să discutați cu medicul dumneavoastră sau cu specialistul în balneologie pentru a afla dacă ultrasonoterapia este potrivită pentru situația dumneavoastră și pentru a obține un tratament personalizat în cadrul centrului nostru de recuperare.

Mai multe poze din baza de tratament a hotelului TISA:

Locatie baza de tratament hotel TISA:

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

TISA are contract cu CNAS

Baza de tratament a hotelului TISA are contract încheiat cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Acest lucru înseamnă că pacienții asigurați pot beneficia de tratamente balneare și terapii în cadrul bazei de tratament, având costurile acoperite de către asigurare.

Bucură-te de experientele unice oferite de
Tisa Spa Resort!

Rezervare online

Rezervare Aurora Rooms

Sari la conținut